Περιγραφή Μουσικής

Το Ελληνικό Ωδείο Αρχαγγέλου ιδρύθηκε το 1994 από την Γεωργία Θουκυδίδου, η οποία διατηρεί έκτοτε την γενική διεύθυνση. Το Ωδείο λειτουργεί σε νέο οίκημα ευρωπαϊκών προδιαγραφών, το οποίο διαθέτει άνετες αίθουσες διδασκαλίας και μεγάλη αίθουσα συναυλιών και άλλων καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων.

Σκοπός του Ωδείου είναι να προσφέρει ολοκληρωμένη μουσικοχορευτική μόρφωση, μέσα από την πολύχρονη εμπειρία και αφοσίωση στην εκπαίδευση των σπουδαστών.

Το τμήμα Μουσικής του Ωδείου Αρχαγγέλου και Σχολής Χορού FDC ιδρύθηκε από την κα. Γεωργία Θουκυδίδου και λειτουργεί από το 1994 με την επωνυμία Ελληνικό Ωδείο Αρχαγγέλου. Στο Ωδείο διδάσκονται ένα ευρύ φάσμα κλασσικών και μοντέρνων οργάνων, καθώς και Μουσική Προπαιδεία, Μάθημα Ορχήστρας, και μαθήματα Θεωρίας της Μουσικής. Όλα τα μαθήματα διδάσκονται από προσοντούχους καθηγητές σε άνετες αίθουσες ειδικά εξοπλισμένες για το σκοπό αυτό, με γνώμονα πάντα την παροχή ολοκληρωμένης μουσικής εκπαίδευσης. Είναι πεποίθησή μας ότι η μουσική εκπαίδευση απευθύνεται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών ενώ παράλληλα αναγνωρίζουμε ότι ο κάθε σπουδαστής έχει τις δικές του ξεχωριστές ικανότητες, γι’ αυτό και φροντίζουμε να προσαρμόζουμε το μάθημα στις απαιτήσεις του κάθε σπουδαστή. Στο Ωδείο Αρχαγγέλου πρωταρχικός μας στόχος είναι το μάθημα να είναι μια ωραία, άνετη και ευχάριστη εμπειρία για το σπουδαστή, όπου θα τον εφοδιάσει με τις μουσικές γνώσεις και θα τον βοηθήσει να φθάσει στο μουσικό επίπεδο που αυτός επιθυμεί. Ο σπουδαστής σύντομα διαπιστώνει ότι γίνεται μέλος σε μια μεγάλη οικογένεια όπου η αγάπη και το πάθος για τη μουσική είναι

διάχυτα, ενώ η συνεργασία, η κατανόηση και ο αμοιβαίος σεβασμός είναι τα συστατικά που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε. Σημαντικό επιπρόσθετο όφελος των σπουδαστών του Ωδείου Αρχαγγέλου είναι ότι όλοι έχουν την ευκαιρία να παρουσιαστούν στις εκπαιδευτικές συναυλίες που διοργανώνει το Ωδείο σε τακτική βάση, καθώς επίσης και στις επίσημες εκδηλώσεις του Ωδείου.

Kαλλιτεχνικός Διευθυντής: Γιώργος Αραβίδης – Μαέστρος Εθνικής Λυρικής Σκηνής Αθηνών και εξεταστής Ελληνικού Ωδείου Αθηνών

Close Menu