ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Το Ελληνικό Ωδείο Αρχαγγέλου ιδρύθηκε το 1994 από την Γεωργία Θουκυδίδου, η οποία διατηρεί έκτοτε την γενική διεύθυνση. Το Ωδείο λειτουργεί στη Λευκωσία σε νέο οίκημα ευρωπαϊκών προδιαγραφών, το οποίο διαθέτει άνετες αίθουσες διδασκαλίας και μεγάλη αίθουσα συναυλιών και άλλων καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων. 

Σκοπός του Ωδείου είναι να προσφέρει ολοκληρωμένη μουσικοχορευτική μόρφωση, μέσα από την πολύχρονη εμπειρία και αφοσίωση στην εκπαίδευση των σπουδαστών. 

Στο Ωδείο διδάσκονται ένα ευρύ φάσμα κλασικών και μοντέρνων οργάνων, μαθήματα Θεωρίας καθώς και Μουσική Προπαιδεία. Όλα τα μαθήματα διδάσκονται από προσοντούχους καθηγητές σε άνετες αίθουσες ειδικά εξοπλισμένες για το σκοπό αυτό, με γνώμονα πάντα την παροχή ολοκληρωμένης μουσικής εκπαίδευσης.  

Είναι πεποίθησή μας ότι η μουσική εκπαίδευση απευθύνεται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών ενώ παράλληλα αναγνωρίζουμε ότι ο κάθε σπουδαστής έχει τις δικές του ξεχωριστές ικανότητες, γι’ αυτό και φροντίζουμε να προσαρμόζουμε το μάθημα στις απαιτήσεις του κάθε σπουδαστή. Στο Ωδείο μας πρωταρχικός μας στόχος είναι το μάθημα να είναι μια ωραία, άνετη και ευχάριστη εμπειρία για το σπουδαστή, όπου θα τον εφοδιάσει με τις μουσικές γνώσεις και θα τον βοηθήσει να φθάσει στο μουσικό επίπεδο που αυτός επιθυμεί.  

Ο σπουδαστής σύντομα διαπιστώνει ότι γίνεται μέλος σε μια μεγάλη οικογένεια όπου η αγάπη και το πάθος για τη μουσική είναι διάχυτα, ενώ η συνεργασία, η κατανόηση και ο αμοιβαίος σεβασμός είναι τα συστατικά που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε. Σημαντικό επιπρόσθετο όφελος των σπουδαστών μας είναι ότι όλοι έχουν την ευκαιρία να παρουσιαστούν στις εκπαιδευτικές συναυλίες που διοργανώνει το Ωδείο σε τακτική βάση, καθώς επίσης και στις επίσημες εκδηλώσεις και παραστάσεις του Ωδείου. 

Δίδονται επίσης κάθε χρόνο υποτροφίες για σπουδές μουσικής και χορού στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Kαλλιτεχνικός Διευθυντής: Γιώργος Αραβίδης – Μαέστρος Εθνικής Λυρικής Σκηνής Αθηνών

Για το «ΓΚΑΛΕΡΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ» πατήστε πιο κάτω.

Close Menu