Τμήμα Μουσικού Θεάτρου

Το μουσικό θέατρο είναι μια μορφή θεατρικής παράστασης που συνδυάζει τραγούδι, ομιλία μέσω διαλόγου, ηθοποιία, υποκριτική και χορό. Η ιστορία και το συναισθηματικό περιεχόμενο μιας παράστασης μουσικού θεάτρου (όπως χιούμορ, παθός, αγάπη, θυμός) επικοινωνούνται μέσα από τα λόγια, τη μουσική, την κίνηση και το τραγούδι ως ένα ενιαίο ολοκληρωμένο σύνολο. Αν και το μουσικό θέατρο επικαλύπτεται με άλλες θεατρικές μορφές όπως η όπερα και ο χορός, μπορεί να διακρίνεται από την ίση σημασία που δίδεται στη μουσική σε σύγκριση με το διάλογο, την κίνηση και άλλα στοιχεία. Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα μιας παράστασης μουσικού θεάτρου είναι απλά μαγικό!

Το Μουσικό Θέατρο είναι μια μοναδική μορφή τέχνης με πολλαπλά οφέλη:

  1. Καλλιεργεί τη δημιουργικότητα, την πειθαρχία και την αφοσίωση, ώστε τα παιδιά να φτάσουν στα επιθυμητά επίπεδα της καλλιτεχνικής τους έκφρασης.
  2. Ενθαρρύνει τη συνεργασία, την επικοινωνία και την ομαδικότητα γιατί είναι ζωντανό θέαμα.
  3. Μέσω της υπόδησης διαφορετικών ρόλων, αναγκάζει τα παιδιά να κοιτάξουν μέσα τους αλλά και να μπουν στη θέση του άλλου (ενσυναίσθηση), τους δημιουργεί έντονα συναισθήματα και τα παρακινεί να αφουγκραστούν τα σύγχρονα προβλήματα.
  4. Καλλιεργεί την κριτική σκέψη και διαπλάθει έναν ηθικό χαρακτήρα, γιατί το musical theatre ερμηνεύει τα προβλήματα της σύγχρονης εποχής.
  5. Αναπτύσσει τη συγκέντρωση, γιατί συνδυάζει χορό, θέατρο και τραγούδι, βελτιώνοντας έτσι και τον συντονισμό των παιδιών.
  6. Ψυχαγωγεί μέσω της μουσικής, του χορού και του τραγουδιού με ένα ποιοτικό τρόπο, κάνοντας τα παιδιά ευτυχισμένα.

Εξετάσεις Trinity College London
Το μάθημα του Musical Theatre είναι εξεταζόμενο (προαιρετικά) είτε σε ατομικό, ή σε ομαδικό επίπεδο από το Trinity College London. Μέσω των εξετάσεων τα παιδιά μπορούν να αποκτήσουν UCAS points, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε ενδεχόμενες αιτήσεις σπουδών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.ucas.com

Τα μαθήματα Μουσικού Θεάτρου στη σχολή μας τελούν υπό την ευθύνη και επίβλεψη της κας Μύριας Ιωάννου. 

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε το πρόγραμμα των τμημάτων Μουσικού Θεάτρου της Σχολής μας για την ακαδημαϊκή χρονιά 2018 – 2019.

Τμήμα

Ηλικία

Μέρα

Ώρα

Group A1 (Νέο)

6 - 9 χρονών

Παρασκευή

3 - 4

Group A2 (Νέο)

6 - 9 χρονών

Σάββατο

11:30 - 12:30

Group B (Νέο)

10 - 12 χρονών

Τετάρτη

6:15 - 7:15

Group C

9 - 12 χρονών

Δευτέρα

3:15 - 4:15

Group D

9 - 13 χρονών

Δευτέρα

6 - 7

Group E

13 - 18 χρονών

Τετάρτη

7:15 - 8:15

Νέοι μαθητές θα κατατάσσονται στα τμήματα κατόπιν ακρόασης

Όσοι μαθητές είναι γραμμένοι σε οποιοδήποτε άλλο όργανο, φωνητική ή τμήμα χορού της Σχολής, θα δικαιούνται μειωμένα δίδακτρα για τη σχολική χρονιά 2018 – 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα διαθέσιμα τμήματα παρακαλώ επικοινωνείτε μαζί μας τηλεφωνικώς στο 22383626, είτε μέσω της ειδικά διαμορφωμένης φόρμας επικοινωνίας.

Close Menu